Välkommen! – UTSÅLT!

 

Stiftelsen Bengt Jansons Minnesfond och Antik & Auktion bjuder in till ett fullspäckat seminarium i samband med utdelningen av fondens pris år 2013. Platsen är Livrustkammaren på Stockholms slott söndagen den 17 november klockan 13–16.

 

Seminariet leds av antikprofilen Jesper Aspegren och deltagare är årets pristagare Magnus Green, antikvarie med oädla metaller som specialitet, auktionisten Knut Knutson, konsthandlaren Claes Moser och författaren Lars Sjöberg. 

 

Magnus Green tilldelas stiftelsens pris för att i Bengt Jansons anda vurma för de oädla metallerna i den svenska kulturhistorien. Hans arbeten och kunskap kring sakral och profan mässing är en stor tillgång för ett område som under lång tid varit förbisett av kultur- och konsthistoriker. 

 

PROGRAM

 

Konferencier: Jesper Aspegren

 

Dolda dyrbarheter – mässing från kyrkornas gömmor  

Magnus Green, antikvarie/konsult, kyrklig och kulturhistorisk metall.
2013 års Bengt Janson-pristagare

 

Det glömda kulturarvet 

Knut Knutson, 
Uppsala Auktionskammare

 

Drottning Kristinas hemliga budskap 

Claes Moser, konsthandlare

 

Ludvig XIV:s barock i Sverige 

Lars Sjöberg, författare och tidigare
intendent på Nationalmuseum

 

Paneldiskussion

 

Dagen avslutas med mingel med vin och tilltugg.

 

TID & PLATS
Livrustkammaren i Stockholm den
17 november kl 13–16 

  

Seminariet kostar 250 kr per person. Betalning görs på plusgiro 705248-3 senast den 11 november. Uppge namn,  telefon och/eller e-post, samt ”Bengt Janson”.  Anmälan är bindande och tidig anmälan rekommenderas eftersom antalet platser är begränsat. Det går också att komma oanmäld och betala vid ingången, men risken finns då att det är fullsatt. Vid frågor, kontakta carin.stentorp@aller.se

 

Antikvitetshandlaren Bengt Janson var en ledande expert inom folkkonst och gjorde en banbrytande insats som folkbildare, inte minst av ungdomar, för att stimulera intresset för bevarandet av orörda föremål. Minnesfondens verksamhet består bland annat i att dela ut pris till personer som för Bengt Jansons gärning vidare. Alla intäkter går oavkortat till Minnesfonden. www.bengtjansonsminnesfond.org

 

Kommentarer
Postat av: Mona Elfvius

SÅ ROLIGT OCH TREVLIGT ATT FÅ EN MÖJLIGHET
ATT DELTAGA PÅ ETT INTRESSANT OCH SPÄNNANDE SEMINARIUM.
M V H MONA ELFVIUS

2013-11-04 @ 15:42:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0