Lys upp med DANSK DESIGN!

 

Nu nalkas de mörka höstkvällarna och ljushållaren spelar åter en viktig roll i våra hem. Formgivaren Mikaela Dörfel har för danska Menu skapat Double, en elegant, dubbel ljusstake i rostfritt stål. Med inspiration från dansen låter hon de raka, robusta kropparna och de smala kurviga armarna symbolisera kvinnligt och manligt. När ljusstakarna placeras tätt tillsammans förenas de i en graciös omfamning. En perfekt gåva!

 

Danska Menu står för skandinavisk design när den är som bäst. Menus klassiska produkter är njutbara att titta på, röra och använda. 

 

Nu har du som prenumererar på A&A möjlighet att beställa Menus ljusstake
till rabatterat pris!
 

 

Beställ på www.prenumerant.com/antik10 eller ring på 042-490 95 00 och uppge ditt prenumerations-nummer (finns på din senaste faktura och på tidningsplasten). Frakt tillkommer med 59 kr per order. Erbjudandet gäller endast dig som prenumererar på Antik & Auktion och enbart inom Sverige. Vi reserverar oss för slutförsäljning och kampanjen pågår längst t o m 16/10 2013.

 

Är du inte prenumerant ännu? Klicka här för ett förmånligt prenumerationserbjudande!

 
 
Nyckelord:Modiga kvinnor på Millesgården

Anna Riwkin utförde det fina porträttet av en vän på 1920-talet. Foto ERIK THOR

 

De tidiga kvinnliga modernisterna fick kämpa i motvind på flera sätt. Det dröjde innan konstpubliken accepterade nya strömningar. Kvinnliga konstnärer hade dessutom oftasvårt att bli tagna på allvar i sin yrkesroll. I dag är flera av de nytänkande kvinnorna som vågade experimentera med sin konst bortglömda. Under hösten och vintern lyfter Millesgården på Lidingö fram ett trettiotal i en utställning som bygger på Claes Mosers samling. Verk från tiden 1900–45 kan ses 5/10–9/2 2014. 

 

 
 
Nyckelord:Het flossa

 

Den här färgsprakande mattan är ett av huvudnumren när Ingelmark Antik & design i Visby håller kvalitetsauktion den 29 september. Flossan är ett verk av den amerikanske konstnären Sam Francis (1923–94). Måtten på mattan är 3x2 meter och utropet är satt till 12 000 kr. 

 
Nyckelord:Vintage på Bukowskis

AUGUSTA LUNDIN, cape, tidigt 1900-tal. Utropspris 1 500–2 000 kronor.
 
Den 23 september är det dags för Bukowskis vintage- och juvelauktion i Stockholm. Vackra kläder, accessoarer, och klockor från märken som Louis Vuitton, Chanel, Gucci och Hérmes finns att buda på. Visning sker i helgen, 19-22 september.
 
Nyckelord:Nytt nummer ute i butik!

 
Nyckelord:AUKTIONSMAGASINET

 

Blandningen är stor i månadens auktionsmagasin. Paraplyställ från 1950-talet samsas med 1700-talsmöbler med kunglig anknytning, kinesiska urnor för miljoner och bijouterier från Christian Dior. Glädjande nog hittar vi också fina svenska 1920-talsmöbler som har klubbats på den internationella marknaden. 

 

Den härliga målningen, som visar vackra Les Andelys i norra Frankrike, är signerad av Paul Signac (1863–1935). Slutpriset hamnade på 4 160 000 schweizerfranc hos Koller. Utropspris saknas. Den här månaden dök tre stolar i svensk sober 20-talsklassicism upp hos Koller, där de klubbades för 13 400 schweizerfranc. Modellen heter Caesar och är formgiven 1928 av Axel Einar Hjorth (1888–1959). Utropspris saknas. Det coola paraplystället, som är tillverkat i Bologna under 1950-talet, såldes hos Quittenbaum för 500 euro (500–600). Ljusstakarna av förgylld brons från Ryssland och sent 1800-tal nådde ett klubbslag på 1 200 euro (1 200) hos Michael Zeller. 

 
 
 
Nyckelord:Frida Kahlo till Arken

Foto BERNICE SILBERSTEIN/Throckmorton Fine Ar

 

En av det förra seklets mest namnkunniga konstnärer är utan tvekan Frida Kahlo.
Nu visas ett antal av den mexikanska ikonens verk upp på museet Arken, söder om Köpenhamn. Förutom teckningar, målningar och collage ingår även flera av hennes självporträtt i utställningen, som pågår mellan den 7 september och den 21 januari. 

 
Nyckelord:RSS 2.0