Snygg men inte så sittvänlig

Månadens tveklöst mest udda sittmöbel är den rosa sammetssoffan som trots begränsad sittkomfort tog sig förbi utropspriset på 2 800–3 500 euro och bjöds upp till 5 000 euro hos auktionshuset Dorotheum. Soffan är ritad av Roberto Semprini och Mario Cananzi för italienska Edra, efter en skulptur av Vladimir Tatlin.
Av ERIK BILÉN
Nyckelord:Följ med på antiktur!

Antikhandlare, loppisar, vintage- och second hand-butiker deltar i en helt ny utflyktsrunda i nordvästra Skåne, södra Halland och sydvästra Småland. Entusiastisk projektledare är antikhandlare Ulf Stenkula och hans tanke är att rundan ska växa för varje år. Pågår 26–29/5. Utflyktskarta med adresser och telefonnummer till de 26 utflyktsmålen finns på www.antikturen.se

Nyckelord:Cocktails på hjul

Man kan tänka sig hur tjusiga människorna var som blandade sina drinkar vid den snygga cocktailvagnen under 1930-talet då vagnen var ny. Minibaren på hjul i läckraste art déco med avtagbar serveringsbricka och sidofack för flaskor av rödlackerat trä och krom, 78 cm hög, såldes hos Lyon & Turnbull, där budgivningen kom igång ordentligt och lätt tog sig förbi det blygsamma utropspriset på 600–800 pund och stannade på 1 500 pund.

Av ERIK BILÉN

Nyckelord:Uppe i luften!

Tänk att få hänga upp ett riktigt stort modellflygplan – med en stilig pilot på plats vid spakarna dessutom – i taket och drömma sig bort högt i det blå! Planet från tidigt 1900-tal är tillverkat i papier-maché och hela 120 cm långt. En sann pojkrumsdröm klubbad för 5 000 kr (4 000–5 000) hos Norrköpings Auktionsverk.

Av ANNIKA MALMBORG

Nyckelord:Häng med i senaste trädgårdstrenderna

Planera in ett besök på Chelsea Flower Show i London. Världens främsta trädgårdsutställning inleds den 24 maj och pågår i fem dagar. Inträdesbiljett bokas på The Royal Horticultural Societys hemsida, www.rhs.org.uk.
Av ERIK BILÉN

Nyckelord:Snyggast i gröngräsetStilfullaste picknicksetet hittar du på auktion,
eller vad sägs om ”Pic ball” från italienska Guzzini som klubbades för 500 kr hos Bukowskis Market. Den klotrunda väskan av vit plast innehåller glas och 20 tallrikar i olika storlekar.
Av ERIK BILÉN
Nyckelord:RSS 2.0