Trevlig sommar!

Nu tar antikbloggen semester fram till början av augusti.
Ha en underbar sommar!
Nyckelord:Formsäkra bröder


Anders Högberg (1921–96) och Sven-Erik Högberg (1924–97) delade en träffsäker känsla för att forma ädla metaller till smycken med rena, starka linjer. Bröderna öppnade under 1950-talet egen silversmedja i Göteborg där denna ring signerad ”Högberg Göteborg 1958” för första gången såg dagens ljus. Klubban föll vid 450 kr (400) på stadsauktion hos Norrköpings Auktionsverk.
Av Annika Malmborg
Foto Norrköpings Auktionsverk


Nyckelord:Spännande stilkrockAtt blanda äldre pjäser med moderna föremål har blivit en allt starkare trend inom inredning. Under mängder av år har de största auktionshusen delat upp sina auktioner i en med klassiskt material och en med modernt.
– Men nu är det dags för förändring, berättar Jesper Bruun Rasmussen, chef för Bruun Rasmussen i Köpenhamn.
Ett nytt grepp blir därför att Bruun Rasmussens auktioner och visningar framledes såväl innehåller äldre måleri och antikviteter, som modern konst och design.
Av Lars Vikström
Nyckelord:Vägvisare
Gps-instrument och moderna sjökort
i all ära. Men inget leder väl en vilsen sjöman rätt så som en riktigt fyr. Den här underbara pjäsen fanns med i Märklins katalog 1900–02 och klubbades nyligen för ett världsrekordpris på drygt 50 000 euro hos auktionshuset Breker.
Av Jens Nordqvist

Nyckelord:RSS 2.0