Redo för vårens första blommor


Plocka in skira snödroppar och annat vackert som börjar gro och ställ dem på en bordsplateau med spegelglas så förhöjer du enkelt skönhetsupplevelsen. 1800-talsplateaun av förgylld brons är såld genom Stockholms Auktionsverk 2010 till ett klubbat belopp på 7#000 kr.
Av ERIK BILÈN
Nyckelord:Smart återvinning

Kanske är det det nystartade Fotografiska museet som med sina lika pigga som inspirerande utställningar nu har fått Moderna museet att öppna dörrarna till sin stora samling av fotografi – faktiskt en av Europas främsta. I en stor satsning ska 1 000 bilder ur samlingen visas upp på ett helt nytt sätt under 2011. Redan nu i februari öppnar utställningen En annan historia: i kamerans våld, med samtida fotokonst. Sedan följer en rad utställningar och bokutgivningar under året.
Så håll koll på Moderna museet under 2011!Fotografen August Sander fångade 1927 den här sekreteraren
som arbetade på den tyska statliga radion.

Foto AUGUST SANDER/Metro Pictures
Nyckelord:Möt oss på Antikmässan!

Nu är årets stora antikmässa i Älvsjö i full gång. Vi är som vanligt med. Möt oss i monter C06:53.
Nyckelord:Oemotståndlig nostalgi


Millesgården i Stockholm bjuder just nu på en högtidsstund för alla som växte upp med Beatrix Potters (1866–1943) berömda barnböcker om Pelle Kanin och hans vänner. Med sina illustrationer försökte hon så exakt som möjligt att fånga djurens naturliga beteende och utseende. Kanske kan ett besök på Millesgården få dagens barn att upptäcka de fantastiska bilderna. Utställningen pågår till den 15 maj.
Nyckelord:Exotisk frukt som tål både hetta och is!


Foto GÖTEBORGS AUKTIONSVERK

På månadsauktion hos Göteborgs Auktionsverk blev den här ananasen, höjd 24 cm, formligen stekhet då budgivningen drog i gång och steg från utropet på 2#000 kr till klubbslag på 7#800 kr. Vi gissar att ishinken tillverkad av 750 gram silver kan hålla kylan bättre när glasinsatsen väl fylls med iskuber och den kommer på plats på drinkbordet.
Av ANNIKA MALMBORG
Nyckelord:RSS 2.0