Nytt nummer ute i butik!

 
Nyckelord:Brösarp bjuder på antikfest

Den dekorativa spånkorgen från Hälsingland trivs bra tillsammans med den skånska allmogestolen hos Larssons Antik i Halmstad.
 
För många är antikmässan i Brösarp ett måste. I den lilla byn på Österlen möts under några dagar i mars varje vår antikhandlare och antikvitetsälskare från hela Sverige – och en rad andra länder. Gemensamt för de flesta är ett intresse för föremål i originalskick. Här samsas allmogeskåpet med byrån från herrgården. Mässan pågår mellan den 14–16 mars.
 
Nyckelord:Fest för modefans!

Nu är det snart Sverigepremiär för den efterlängtade spelfilmen om Yves Saint Laurent. Filmen handlar om den franske modegiganten och hans möte med den blivande mecenaten och kärlekspartnern Pierre Bergé. Den 14 mars går ridån upp på de svenska biograferna. Den som inte kan hålla sig till dess kan beundra parets fantastiska möbler och konstföremål som såldes på en omtalad auktion hos Christie's 2009.

Nyckelord:Senaste modet

Necklace. Tiffany & Co. Akvarell, 2004. Foto Mats Gustafson 

 
Den i New York verksamme Mats Gustafson har under många år haft en framgångsrik karriär som modetecknare. Nu visar Röhsska museet i Göteborg ett antal av hans teckningar i utställningen Mats Gustafson – Fashion Figures Faces som pågår mellan den 25 februari och 4 maj.
 
Nyckelord:Heja Gaston!

 
Man kan inte se över axeln på tecknade serier. I alla fall inte i länder som Frankrike och Belgien. Det visar sig nu även på auktions-marknaden. Franska Artcurial har sedan 2005 en egen avdelning för bandes dessinées. Och priserna överraskar. Eller vad sägs om de drygt 320 000 euro som André Franquins fina bild på drummeln Gaston inbringade för några år sedan. På nästa auktion, den 15 mars, blir det kanske nya svindlande bud. 
 
Nyckelord:Mumiens återkomst

 

Vem tycker inte att det är spännande med pyramider, mumier och mystiska sarkofager? Nu visar Medelhavs-museet en familjeutställning om Egyptens 7000 år långa historia. Bland annat går det att med hjälp av avancerad teknik ta en närmare titt på museets mumier. De yngre besökarna kan följa med på ett äventyr bland gravplundrare och mumifierade djur. Utställningen startar den 22 februari.

 
Nyckelord:RSS 2.0