Full fart framåt på Helsingborgsmässan

Förra året kunde besökarna i Helsingborg bland annat beundra den amerikanska maskintelegrafen från 1930-talet. Det var Anderssons Antik från Kalmar som bjöd ut den till försäljning.
 

Men även i år blir det anledning till fest. I sommar är det nämligen premiär för mässan i nybyggda Helsingborgs Arena. 

– Det kommer att bli en nytändning i och med att allt är nytt och fräscht, säger Mikael Johansson, en av arrangörerna. 

Han berättar att de nya hallarna ligger på samma område som de gamla lokalerna. 

– Mässan blir lite mindre än vanligt av utrymmesskäl, men i övrigt kör vi på som enligt traditionen. 

Konst- och antikmässan pågår mellan den 25 och 28 juli. 

 
Nyckelord:Mats Gustafson fångar modet

Silhouette (Yohij Yamamoto), en akvarell av Mats Gustafson från 1997 som ingår i Millesgårdens utställning.  

 

Kanske är Mats Gustafson mest känd för sina personligt hållna teckningar som skickligt fångar det föränderliga modet. Teckningarna har publicerats i internationella modetidningar som Vogue. Han har också anlitats av de stora modehusen, bland andra Romeo Gigli, Dior, Yohij Yamamoto, Hermès och Comme des Garçons. 

Sedan 1980 bor Mjölbysonen Mats Gustafson i världsmetropolen New York. Förutom modeteckningar har han gjort porträtt av kända och okända samt nakenbilder. 

Niclas Östlind är curator för Fashion, Figures, Faces. Mats Gustafson som visas på Millesgården fram till 22/9.

 

 
 
Nyckelord:Balansakt

 

Svänger bara musiken är tyngdlagen inget problem. Det är den här akrobatiska dansösen bevis för. Den smäckra figurinen skapades av Bruno Zach omkring 1930. Materialet är bland annat brons, elfenben och marmor. När Quittenbaum bjöd ut henne svingades klubban på 6 000 euro (6 000–7 000). 

 
Nyckelord:Nytt nummer ute i butik!

 
Nyckelord:Emil fyller 50!

 
 © BILDMAKARNA BERG
 
I år fyller Astrid Lindgrens berättelse om Emil i Lönneberga 50 år vilket uppmärksammas på Zornmuseet i Mora. Sommarutställningen Björn Berg – så mycket mer än Emil visar 200 illustrationer av Emils tecknare Björn Berg och pågår fram till 1 september 2013.
Nyckelord:Skördefest eller båtbaluns?

 
Det är två av flera temafester som erbjuds i boken Vintageparty: fyndiga tips till flärdfulla fester. Mode- och vintagebloggarna Linda Hansson, Louise Lemming och Emma Sundh visar hur man genom genuina miljöer, smarta tips och liten budget kan göra det perfekta vintagepartyt. Att ta tillvara på det som redan finns är melodin för sommarens fester!
 
Nyckelord:Fika med tant brun

Formgivaren Catharina Kippel från Design House Stockholm tolkar Elsa Basekows sagor i sina nya mönster för muggar, brickor och handdukar. Hon har hämtat inspiration från Blomsterfesten i Täppan, Tant Bruns födelsedag, Lasse liten i trädgården och Sagan om den nyfikna Abborren.

Arbetet har skett tillsammans med Bonnierförlagen och under överseende av Beskows familj. Beskows sagoskatt är stor och fler produkter och mönster är att vänta.

 
Nyckelord:RSS 2.0