Bruun Rasmussen lämnar Anders Antik

Det står nu helt klart att det danska auktionsföretaget Bruun Rasmussen lämnar delägandet av Anders Antik i Landskrona.
Som ny delägare träder Skånegårdar AB in, som ägs av Dag Magnusson. Tillsammans med Jomato AB, som ägs av Tord Ohlsson, Parajett, kommer de nu att äga hälften av företaget vardera. Samarbetet med Bruun Rasmussen kommer dock att till vissa delar fortsätta, men online-auktionerna upphör.
– Vi kommer nu att arrangera kvalitetsauktioner under vår och höst samt stadsauktioner en gång i månaden, berättar företagets nya vd Pia Staël von Holstein, känd tv-profil från SVT:s antikrundan.
Hon berättar också att mycket talar för att företaget i framtiden även ska förmedla försäljning av lantbruksmaskiner och inventarier. Dessutom kan ett namnbyte vara aktuellt.
Bruun Rasmussen överger härmed det landfäste de erövrat på den svenska auktionsmarknaden. Beslutet sägs grunda sig i att Bruun Rasmussen liksom ett flertal svenska och internationella auktionsföretag tvingas se över och konsolidera verksamheten, där då hemmamarknaden i det här fallet ses som viktigast.
En bakomliggande faktor kan även vara att Bruun Rasmussen nyligen tvingats höja sina köpprovisioner till 30 procent inklusive moms, något som i nuläget skulle vara främmande för en hårt konkurrensutsatt svensk auktionsmarknad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0