Jämn kvalitet men få dyrgripar på vårens moderna auktionerTsuguharu Foujitas självporträtt med katt 1928 (1–1,5 Mkr) och Ernst Billgrens glasskulptur Guldmynt, som han utförde i italienska Murano 2000, ropas ut för 150 000 kr.

Jämn och fin kvalitet inom alla specialområden – men få överraskningar och få riktiga dyrgripar. Så kan man sammanfatta utbudet inför årets första moderna kvalitetsauktioner, som möts med fortsatt oro för finanskrisens inverkan.
Det skriver A&A:s Christer Ekbom efter att ha tagit del av utbudet på Stockholms Auktionsverks och Bukowskis moderna kvalitetsauktioner. Läs hans initierade förhandsrapport här.

Ett lustigt sammanträffande: I dag uppmärksammas att två elever på Konstfack i Stockholm kan få sina verk stoppade av jurister som skolan anlitat. I det ena fallet handlar det om Oscar Guermouche som skrivit text på svenska flaggor. Ett brott som Carl Johan De Geer dömdes för i Svea Hovrätt 1968. Då som nu är det endast kungen som får skriva på flaggan. Bukowskis bjuder på sin moderna auktion nu ut "Kungl Maj:ts beslut att fastställa hovrättsdomen" mot honom för uppvigling – den inramade domen säljs med tre seriegrafier med de kända maningarna ”Vägra vapen”, ”Skända flaggan”, ”USA mördare” och en utställningsaffisch från det medansvariga Galleri Karlsson.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0