Här hittar du allt du vill veta om modern design

Alla anhängare av modern formgivning – köpare, säljare, handlare, konstvetare, museiexperter, inredare med flera – har fått ett nytt kraftfullt verktyg på nätet för försäljning och information: www.deconet.com. Det är en helt nyskapad internationell sajt med svenska grundare som nu presenteras på Antikmässan.
 – Vi har sett ett mer allmänt behov för modern design vid sidan av den mer specialistinriktade Art Design. Vi har jobbat hårt i över ett och ett halvt år för att skapa denna nätplattform, som hittills krävt miljonbelopp att ta fram, berättar produktchefen Li Pamp, tidigare intendent hos Stockholms Auktionsverk och senare Modernity i Stockholm. Hon driver också en egen designblogg via denna nätadress.

Deconet har grundats av VD Carl Schalling och styrelseordförande Jonas Svensson och visar för närvarande cirka 41 000 föremål som är till salu hos välrenommerade handlare över hela världen, med hittills fullgod närvaro av de svenska topphandlarna.
Sajtens användare kan söka objekt och information om alla kända formgivare, tillverkare eller föremålets namn. Grundarna har också skapat en egen wiki-baserad informationskanal i Decopedia, där alla är fria att bidra med information om den moderna formgivningens namn och företeelser.

All information på deconet.com är på engelska, men målet är att dessutom ta fram versioner på svenska och andra språk. En annan ambition är att så långt som möjligt förhindra att kopior och förvanskade objekt salubjuds som original.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0