Drömmare på Millesgården


Jörgen Melanton, Floden, 2002

Under temat ”Drömmare” visar nu tolv samtidskonstnärer upp sig på Millesgården på Lidingö. Verken intar olika rum och platser inomhus och utomhus, i konsthallen och konstnärshemmet.
– Ursprungligen är det här ett konstnärsinitiativ som vi nappat på och konstnärerna har själva utformat utställningen, berättar museidirektören Isabella Nilsson.
Utställningens genomgående tema är ”lek och dröm”, men det temat är så flummigt och luddigt i kanterna att det egentligen inte säger någonting. I stället skulle man kunna säga att det är tolv samtidskonstnärer som vill visa upp vad de gör. Det känns ärligare och rakare.
Här finns några trevliga bekantskaper som Jörgen Melanton och hans suggestiva bilder, Roland Perssons silikonbil och Eva Maria Ern med ett eget bildspråk som förtjänar mer uppmärksamhet än vad det hittills fått.  
Det är vad som sticker ut i en utställning som annars mest kan karaktäriseras som bruksvara och ett trevligt komplement till övrigt som visas på Millesgården.
Roligt ändå att ett gäng konstnärer som annars inte brukar synas så mycket bereds tillfälle att visa upp sig.
Medverkar gör följande konstnärer: Lott Alfreds, Dan Almqvist, Katinka Andersson, Eva Maria Ern, Outi Heiskanen, Klara Kristalova, Tilda Lovell, Jörgen Melanton, Roland Persson, Anna Strid, Peter Tillberg och Pasi Välimaa.


Eva Maria Ern, Mornar, Olika sätt att lära sig,Tala,Färger.


Roland Persson, Explorer, 2009, skulptur/installtion
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0