Högklassig vintage i skräddarsydd lokal

Nu står Magasin Ekelin klart i Vallkärra utanför Lund - och Pelle Ekelins dröm om en ljus, rymlig byggnad med plats för alla moderna möbelklassiker har äntligen blivit verklighet.

Och det är ingen vanlig möbelaffär besökaren kommer in i. Utöver själva byggnaden, som förenar modern arkitektur med en gammal skånelängas typiska attribut och som är väl värd ett eget studium, är det högklassig vintage för hela slanten.

Vi hittar dem allihop: Arne Jacobsen, Börge Mogensen, Hans J. Wegner, Bruno Mathsson, Verner Panton, Alvar Aalto samt en och annan okänd godbit från 1900-talets formgivarera.

"När fastigheten med vår affärslokal i centrala Malmö skulle säljas för två år sedan bestämde vi att göra allvar av tanken på ett skräddarsytt galleri, som kan betraktas som både möbelaffär och utställningslokal", säger Pelle. "Vi har byggt magasinet på egen mark och bor alldeles i närheten. Så har man inte möjlighet att komma under vanlig affärstid, går det bra att boka en egen visning som passar bättre i schemat".

Affärsidén - förutom att slå ett slag för de skandinaviska klassikerna - är att enbart sälja exemplar av hög kvalitet. Här kan man hitta möbler i fullgott originalskick eller renoverade av specialister enligt konstens alla regler. Ingenting får se sjaskigt eller slitet ut.

"Även om det handlar om second hand eller vintage och priset är hälften av en nytillverkad möbel, ska köparen vara garanterad ett gott skick. En möbel från 1700-eller 1800-talet får naturligtvis ha patina och stoltsera med sin ålder, men 1900-talsklassikern ska vara fräsch. Patinan kommer ändå!"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0