Oändliga möjligheter

 

När detta skrivs är antikmässan i Älvsjö utanför Stockholm just överstånden. Du kan njuta av resultatet på sidan 28, sett genom våra medarbetare Lillemor Olssons och Erik Karlssons ögon. Antikmässan är ett myller av montrar – 250 utställare – och fastän alla står under samma väldiga tak skiljer sig utbudet åt från handlare till handlare. Vi på Antik & Auktion står någonstans i mitten i denna tillfälliga handelsplats och blir vittnen till hur besökarna målmedvetet viker av åt olika håll, några stannar i frontlinjen och beundrar de nästan museilika montrarna, andra försvinner snabbt bort mot myllret längre ner, där sannolikheten för ett fynd är något större än på första parkett. Ofta får vi en direktrecension av utbudet när de passerar. ”Ovanligt mycket skit”, ”Den bästa mässan på länge”, ”Mycket nytillverkat”. Störst irritation brukar det bli för att det säljs annat än antikviteter här, rökt korv till exempel, men det ligger helt i linje med den roll som ett rent folknöje antikmässan också spelar. Allra värst är det när föremål påstås vara gamla men inte är det. Publiken, ja den består av en lika salig blandning den, från många av Sveriges främsta antikexperter till glada amatörer och loppisfyndare. 

 

Mässpubliken är Antik & Auktions läsekrets och på samma vis som i montern på mässan får vi till redaktionen dagligen direktrecensioner av tidningen. Ofta just motstridiga, vilket är både en utmaning och förbryllande. ”Varför har ni bara slott som hemma hos?” skriver en, och i samma vecka kommer kommentaren: ”Ni har alldeles för enkla hem, varför visar ni inte de fantastiska anrika gårdar som finns i Sverige?” Det upphör aldrig att förvåna mig att man kan läsa tidningen så olika. Men vi begrundar verkligen alla reaktioner och har dem som grund när vi planerar vår tidning.

 

Vad tycker du? Vad vill du läsa om i Antik & Auktion, vad fattas hos oss, vilken är vår ”rökta korv”, som du helst hade varit utan? Skriv till mig på carin.stentorp@aller.se, jag lovar att vi läser det!

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0