Följ med Peder Lamm till det kungliga England!


Missa inte chansen att följa med antikexperten Peder Lamm och Antik & Auktion på en unik rundresa i södra England och London. Vi gör turen i samarbete med researrangören Scandorama, och Peder Lamm har själv varit med i planeringen kring resemålen. Hotellen är förstklassiga och tidpunkten perfekt för att möta sensommaren i England, den 28 augusti–1 september!


Resan tar sin början på respektive flygplats, Arlanda eller Kastrup, på morgonen. Under förmiddagen landar vi i London och dagen inleds med ett besök på Victoria and Albert Museum i South Kensington, där Peder Lamm är vår kunnige ciceron. Vi får tid över för en antikrunda på Bond Street. Transfer och check in på vårt hotell Kingsway Hall i London. På kvällen tar vi en tur på den legendomspunna floden Themsen och njuter en tre rätters måltid med mousserande v

 

Chartwell var Winston Churchills hem under 40 år. Foto SHUTTERSTOCK

 

Dag 2, torsdag, åker vi mot ”Englands trädgård”, grevskapet Kent, där vi besöker Chartwell, sir Winston Churchills hem i 40 år och under båda hans perioder som premiärminister. Vi fortsätter till Vita Sackville-Wests livsverk, den världsberömda trädgården vid slottet Sissinghurst. Färden går vidare mot Uckfield och Buxted Park Hotel. Kvällsmat och samvaro med Peder Lamm.

 

Dag 3, fredag, färdas vi längs med det vackra kustlandskapet. Redan under morgonens tidiga timmar åker vi till Brighton, där vi tar en liten tur i staden och besöker den forna kungliga bostaden och museet i orientalisk stil, Royal Pavilion. På eftermiddagen passerar vi Portsmouth, känt redan under Romarriket som Pompey. Här finns bland annat Amiral Nelsons flaggskepp Victory och Charles Dickens födelsehus. Under eftermiddagen når vi vackra Southampton. På kvällen slappnar vi av på Botleigh Grange Hotel & Spa utanför Southampton.

 

På lördagen blir det besök på Osborne House. Foto ENGLISH HERITAGE 

 

Dag 4, lördag, går färjan till den fashionabla ön Isle of Wight, känd för sitt milda klimat, sina sandklippor och pittoreska byar. Vi får uppleva den fantastiska vyn över The Needles Rock och besöker Osborne House, som var drottning Victorias favoritplats på jorden. Det var här regenten drog sig tillbaka från världen efter prins Alberts död och det var också här hon slutade sina dagar 1901. Dagen avrundas i gemyt på Botleigh Grange Hotel & Spa tillsammans med Peder Lamm.

 

Dag 5, söndag, går återresan från Southampton till London via Salisbury, där vi passerar katedralen. På sena eftermiddagen flyg till Köpenhamn/ Stockholm. Ankomst i Köpenhamn och Stockholm vid 21-tiden.

 

Resans pris: 19 950 kr per person

Enkelrumstillägg: 2 595 SEK per person

 

I resans pris ingår:

Flyg, Köpenhamn – Heathrow med SAS t/r inkl skatter

Resa i lokal helturistbuss med luftkonditionering och toalett

Reseledarservice under hela resan

1 övernattning i London, Kingsway Hall

1 övernattning i Uckfield, Buxted Park Hotel

2 övernattningar utanför Southampton, Botleigh Grange Hotel & Spa

Båttur och middag på Themsen

Inträde Victoria and Albert Museum, London

Inträde Chartwell, Sissinghurst, Brighton Pavilion Museum, Osborne House

Afternoon tea

Luncher 4 dagar (1 dag ledigt)

Färja Southhampton – Isle of Wight t/ r

Guidning av Peder Lamm under hela resan

 

Du hittar resans detaljer även på www.scandorama.se/aoa

För frågor, ring Scandorama, 040-600 00 60, eller mejla carin.stentorp@aller.se

 

Anmälan sker hos Scandoramas bokningsavdelning på 040-600 00 00 eller gruppavdelning på 040-600 00 60. 

 

Vi ses i England!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0