Svenskt Tenn åter på Strandvägen 5

Foto:Svenskt Tenn

 

Efter att ha hyrt in sig en period på biografen Astoria, öppnar Svenskt Tenn sin butik på Strandvägen 5 igen – nu i utökade och moderniserade lokaler. En av nyheterna är tesalongen. Grundaren Estrid Ericsson älskade te och hennes dröm om att öppna en tesalong i butiken har nu gått i uppfyllelse. Från tesalongen kan besökarna inte bara njuta av utsikten över Nybroviken, utan även titta rakt in i Estrid Ericssons arbetsrum som visas i stort sett intakt bakom en glasvägg. Hennes vikskärm med tidningsutklipp står där, och även pallen som Josef Frank satt på när han besökte henne.

 

Deras närvaro är påtaglig och genomsyrar hela den nyrenoverade butiken. Den magiska stämning som Estrid skapade i sina inredningar är kvar – det är nästan som om Estrid själv har haft ett finger med i renoveringsarbetet.

 

Varje del av butiken är smakfull och välplanerad och bjuder på någon överaskning. I spegelgången står flera dukade bord. Återigen känns det som om hon själv varit där och rättat till glas och bestick och inspekterat blomsterarrangemangen, medan hon manade på sina expediter så att allt skulle vara perfekt inför öppningsdagen den 25 oktober. Just det, nästan samma dag som Svenskt Tenn slog upp sina portar för första gången 1924! Magiskt, eller hur?

Av JENNY VON PLATEN

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0