Finansman vill sälja småländsk konstskatt

Snart kan en av Sveriges stora konstskatter skringras. Det handlar om Orrefors och Kosta-Bodas samlingar av konst- och bruksglas från brukens tidiga historia och fram till nutid som nu ska säljas. Det vill i alla fall finansmannen Torsten Jansson, skriver lokaltidningen Barometern. Hans bolag New Wave Group som äger de anrika glasbruken har ont om pengar och vill därför snabbt stärka kassan. En försäljning skulle enligt tidningen ge 35 miljoner kronor. Helst ser Torsten Jansson att samlingarna köps av kommunerna i regionen eller av länsstyrelsen. Barometern uppger att landshövdingen i Kalmar kontaktat kulturdepartementet med en förfrågan om en lånegaranti som skulle göra det möjligt för kommunerna Nybro, Emmaboda och Lessebo att köpa samlingarna.
Men det är bråttom. Om inte Torsten Jansson får ett besked inom kort hotar han att istället sälja till någon av de två privata svenska samlarna som enligt honom visat intresse för konstskatten.
Läs mer om reaktionerna på den eventuella försäljningen.

Kommentarer
Postat av: ASHLEYAllyson24

The <a href="http://4submission.com/directories.htm">Directory submissions</a> service would do manual directory submissions in a smart manner and it would optimize traffic to your website.

2012-01-15 @ 03:43:33
URL: http://www.4submission.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0